Po - Pá 9:00 - 17:00
(12:00 - 12:30 pauza)
721 428 557
Napište nám kdykoliv! info@apiso.cz
Kategorie

Refraktometr na kvas - medovinu

Refraktometr RHB-32ATC
Kód produktu370405
DostupnostSkladem
Cena celkem:vč. DPH
1 420,00 Kč
ks

Ruční refraktometr na měření obsahu cukru v kvasu, ovocných šťávách, pivní mladině, mléčných nápojích.


0-32% – obsah vody ve vodných roztocích.

1 stupeň Brix = 1 g cukru ve 100 g vody a představuje koncentraci roztoku v procentech hmotnosti. Přesnost ±0,2%


Refraktometr má systém ATC – automatickou teplotní kompenzaci.


Set obsahuje: ruční refraktometr, návod, šroubováček, pipetu, čistící hadřík, pevný kufříkový obal.


Refraktometrem měříme průměrné množství cukru v kvasu. Refraktometr i kvas, který se bude měřit, by měl mít teplotu přibližně 20°C. Při používání přístroje jej držte v horizontální poloze. Zvedněte průhledné víčko a umístěte na modrý povrch hranolu tak, aby byl celý pokrytý kvasem. Nezapomeňte promíchat nádobu s kvasem předtím, než odeberete vzorek, aby hodnota nebyla chybná. Vzorek přefiltrujte například přes filtrační papír, aby nečistoty nezkreslovany naměřenou hodnotu. Při aplikaci kvasu nepoužívejte ostré předměty, můžete tak poškodit nebo poškrábat hranol. Ihned sklopte víčko a nyní můžete změřit hodnotu, tam kde přímka protíná stupnici mezi tmavou a světlou částí v zorném poli. Na stupnici přečtete obsah cukru v kvasu. Po změření hodnoty ihned očistěte hranol a víčko hranolu vlažnou vodou.

Kalibrace refraktometru


Kalibrace se provádí destilovanou vodou. Pro přesné měření doporučujeme kalibraci provádět ideálně před každým měřením.


Kalibrace se provádí nanesením 1-2 kapek destilované vody na optický hranol. Víčko lehce přitlačte zpět tak, aby zde nebyly bubliny ani suchá místa. Horní část průzoru je modrá, spodní světlá. Hranice by měla procházet nulou. Pokud tomu tak není, seřiďte opatrně vyrovnávacím šroubem za pomocí šroubováčku přímku na tento bod.



Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací