Po - Pá 9,00 - 17,00 hodin
So - Ne zavřeno
721 428 557
Napište nám kdykoliv! info@apiso.cz
Kategorie

Květový pyl rouskovaný (Kolínek) 100 g sklo

Vhodný na posílení organismu s dodávkou zdraví prospěšných látek.
Kód produktu250201
DostupnostSkladem
Cena celkem:vč. DPH
105,00 Kč
ks

Květový pyl obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek a vitaminů. Nejlepší období pro užívání pylu je zimní období. Včely pyl využívají jako cenný zdroj bílkovin, minerálních látek a stopových prvků.


Návod k použití:

1) Pyl je možné užívat po lžičkách, bez úpravy. Doporučená denní dávka je 1 - 3 kávové lžičky (děti poloviční dávku). Neužívat při onemocnění ledvin, nádorových onemocnění a při prvních 3 měsících těhotenství.  U osob s nízkým tlakem užívejte na noc. Při pochybnostech užití pylu kontaktujte svého lékaře.


2) Pyl zamíchat do jogurtu, medu, nebo třeba do musli směsi, nebo třeba jen zapít vodou, čajem.


3) Převařte 25 ml vody. Po vychladnutí přidejte 15 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchejte a nechte 3 dny kvasit v otevřené sklenici. Po 3 dnech nakvašení pylových zrn  můžete začít užívat  1 - 2 lžičky denně.


Můžeme vidět, jak všechno nádherně funguje v symbióze a jak je život úžasně rozmanitý.


Včelky se ve svém životě spoléhají na pyl – dokáže celému společenství dodat potravu. Pyl také včely používají pro výrobu blahodárné mateří kašičky, kterou krmí larvy.


A jaké výhody má pro nás? Úplně stejné.


Přibližně 5 % jej přidáváme do našeho poctivého medu, zde jej však najdete v maximální 100% koncentraci.


Můžete se setkat s různými názvy: včelí pyl / květový pyl / rouskový pyl / rouskovaný pyl. Za každým názvem je stejný pyl od včelek. Zakoupit pak může dvě varianty pylu:


Pyl rouskovaný – včelí pyl, který odebíráme ihned, jak včelka přiletí ze sběru do úlu.


Pyl perga – včelkami již zpracovaný plástový pyl, který je lépe stravitelný. Jeho získávání je složitější a právě proto je dražší.


Hmotnost: 100 g.






Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací