Čistý pyrosulfid draselný na síření rmutů, vín a ovocných vín
V případě Kadifitu se jedná o čistý kaliumdisulfid (kaliumpyrosulfid, kaliummetabisulfid, K2S2O5) v bílé, krystalické formě. Povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Testován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
CÍL OŠETŘENÍ
Síření rmutů, moštů, vín a ovocných vín.
PRODUKT A ÚČINEK
Čisté krystaly Kadifitu mohou být přidávány přímo do rmutu, moštu, vín a ovocných vín. Kadifit se rozkládá v těchto médiích a uvolňuje přitom cca 50 % využitelného váhového množství jako SO2.
10 g Kadifitu na 100 kg (l) rmutu, moštu nebo vín tudíž uvolní 50 mg/l SO2.
Po přidání Kadifitu zajistěte důkladné promíchání, aby se zamezilo vysoké koncentraci. Kadifitem přidaný SO2 působí ochranu jak oxidační, tak také mikrobiologickou. Mimo to SO2 zamezuje enzymatickým oxidacím a vytváří chuť, neboť vzniklé vedlejší produkty kvašení, obzvláště acetaldehyd, jsou vyvazovány.