Bližší informace o dotacích naleznete zde
Distizym® FM je kapalný, koncentrovaný pektolytický enzym pro optimální rozklad kvasu z bobulového a peckového ovoce.
Je povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Kontrolován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
rychlé odbourání všech pektinovitých látek, s tím spojené včasné zkapalnění kvasu
lepší čerpatelnost rmutu
lehčí rozkvašení a snažší prokvášení kvasu na optimální obsah alkoholu
intenzivnější narušení pletiva ovoce, tím uvolnění cenných látek ovoce a nárust ovocných aromat.
Distizym® FM je pektolytický preparát, speciálně vyvinutý na vysokou aktivitu v kyselém pH prostředí bobulového a peckového ovoce. Distizym® FM rychle štěpí všechny pektinové látky, což vede k výraznému snížení viskozity a zkapalnění kvasu. Kvas se dá potom lehce míchat a čerpat. Intenzivním rozkladem kvasu se uvolňují cenné látky a zvyšuje se obsah buketních a aromatických látek.
Zkapalněný a rozložený kvas ulehčuje rozkvašení, zlepšuje prokvašení kvasu, což vede k lepší výtěžnosti alkoholu. Současně se snižuje nebezpečí připálení během destilace.