Po - Pá 9,00 - 17,00 hodin
So - Ne zavřeno
721 428 557
Napište nám kdykoliv! info@apiso.cz
Kategorie

Vinosorb neu - 270 g

K zamezení sekundárního kvašení.
Kód produktu400721
DostupnostSkladem
Cena celkem:vč. DPH
189,00 Kč
ks

Preparát k zamezení sekundárního kvašení při studeném sterilním plnění.


Bílý, v perlovité formě připravený a senzoricky neutrální špičkový přípravek na stabilizaci vín. Sorban draselný E 202. Pro potraviny omezené použití. Aplikace se musí provádět za dodržení nejvyššího povoleného množství dané vinařským zákonem a to 270 mg Vinosorb® neu/ l. U Vinosorb® neu se jedná o draselnou sůl kyseliny sorbové.


Kyselina sorbová je jednoduchá mastná kyselina. Podobné mastné kyseliny se vyskytují v přirozené výživě. Sorban draselný se používá také jako bezpečný konzervant pro četné potraviny.


Povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Testován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.


ÚČEL POUŽITÍ

Zamezení sekundárního kvašení v lahvích. Má inhibiční účinek proti kvasinkám a plísním (ne proti bakteriím).


POUŽITÍ

Vinosorb® neu působí v naplněných lahvích jako dlouhodobá ochrana proti kvasinkám a plísním. Pro tento účel se používá ve víně k zabránění sekundárního kvašení v lahvi po mnoho let a s dobrými zkušenostmi v 35 vinařských zemích. Zásadně je účinek Vinosorb® neu namířen v povoleném množství jen proti kvasinkám a plísním, ne proti bakteriím.


Na ochranu proti bakteriím nemůže být proto upuštěno od síření, které současně zabrání oxidaci. 134 mg sorbanu draselného odpovídá 100 mg kyseliny sorbové.


Souhlasím

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací