Spiriferm Arom je silně kvasící suchá čistá kvasinka se zvýrazňujícími, aroma uvolňujícími vlastnostmi. Jedná se o kvasinky Saccharomyces cerevisae (var. baynaus).
Spiriferm Arom zajišťuje bezpečné prokvašení kvasů a moštů také při teplotě kvašení okolo 15 °C.
Povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Kontrolováno odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Kvasinkový kmen suchých čistých kvasinek Spiriferm Arom se selektoval zcela cíleně podle požadavků ovocných pálenic. Samozřejmostí je vysoká tolerance na alkohol při nepatrné pěnivosti.
Úplné prokvašení podporuje aroma pálenkových kvasů a moštů při výrobě velmi aromatických destilátů. Spiriferm Arom je schopný uvolnit velmi mnoho aromatických ovocných látek a zajišťuje, dle výchozího materiálu, intenzivní, rozmanitou paletu aromat.
Spiriferm Arom se rehydruje v 5 až 10násobném množství směsi kvasu/vody 11 (vlažné), tzn. rozmíchat a ca. 25 minut nechat bobtnat. Abychom eliminovali teplotní šok přivedeme kvasinkovou suspenzi za současného přidávání rmutu nebo moštu na potřebnou teplotu. Tak může být eliminován teplotní šok a odumření kvasinek. Po přidání do kvasné nádrže zákvas dobře promíchejte!