Oenoferm® Rosé je speciálně selektovaná, čistá, sušená kultura kvasinek Saccharomyces cerevisiae pro přípravu rosé vín, Weißherbst nebo Blanc de Noir. Důležitým kritériem selekce byl rychlý začátek kvašení a schopnost studeného rozkvašení. Právě při výrobě ovocnějších vín je rychlý začátek kvašení obzvláště důležitý. Tímto se potlačí cizí organismy v látkové výměně a množení.
Povolený podle současných platných zákonů a nařízení EU. Testován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Charakteristikou vín, které byly prokvašeny Oenoferm® Rosé, jsou ovocné tóny ovoce, sladkých květů a medu s úžasnou komplexností. Oenoferm® Rosé může mít sklon k pozvolnému dokvašení. Díky cílenému zastavení kvašení se může ovocno-bobulový typ ještě zesílit.
Příznivá teplota kvašení pro kvasný průběh a senzoriku 17 - 22 °C. Tolerance alkoholu 13,5 % objem.
Kvasinky pro růžová vína, selektivně ovlivňují perlivě osvěžující typ rosé